| | |

איך לתפור שלט מבד לסוכות – מדריך מצולם

כבר כמה שנים שאני עושה את השלטים האלו לסוכה, 

כבר אין לנו מקום בסוכה הקטנה שלנו לכל השלטים שעשיתי במהלך השנים, אז השנה בהתיעצות עם אמא שלי, החלטתי להכין לה שלט לסוכה שלה.

היתרון בשלטים שעשויים מבד, זה שאפשר לכבס אותם מיד אחרי סוכות, ובשנה שאחר כך להעביר מגהץ ויש קישוטים כמו חדשים. עם השנים השלטים האלו מצטברים והסוכה מתמלאת. 

אפשר לקצר את הדרך ולהכין את השלטים האלו גם ללא תפירה אלא בהדבקה בלבד, אבל בדרך כלל זה לא יחזיק מעמד כמו שלטים שעברו חיזוק ותפירה. 

מה החומרים?

רעיון לשלט – בדרך כלל זה יהיה איזה פסוק או משהו שקשור לחג סוכות, ביחד עם משהו נוסף שיהיה קצת צבע בנוסף לשלט עצמו. 

בדים – רצוי 100% כותנה, אותם בדים שנשתמש גם לתפירה של שמיכות תלאים, אלו הבדים החזקים ביותר והכי קל לעבוד איתם כשמדובר על תפירת אפליקציות. 

דבק – יכול לקצר קצת את הדרך בהדבקה של החלקים לפני התפירה

פליזלין נייר – לחיזוק האותיות, וכדי שיהיה קל יותר להדביק אותם (וגם לחלקים קטנים אחרים שיכולים להופיע באפליקציה) 

מחשב ומדפסת – כדי להדפיס את האותיות בפונט נחמד ועדכני. 

שלב ראשון זה להחליט באיזה בדים נשתמש לכל חלק של השלט. 

רצוי לעשות שלט גדול פשוט כי זה יותר מרשים, אבל גם כי ככל שהבד יותר גדול אז יותר קל להתעסק עם כל האותיות והן לא גדולות מדי. בדרך כלל אני לוקחת בדים בגודל של מטר על מטר לפחות כדי לעשות את השלטים האלו. 

לשלט הזה בחרתי עם אמא שלי את הפסוק ושאבתם מים בששון ממעייני הישועה. 

את האותיות הדפסתי דרך וורד, הייתי צריכה להדפיס פעמיים עד שהגעתי לגודל שבאמת התאים לי בפרופורציות. כמובן שלא צריך להדפיס את כל המשפטים אלא רק את האותיות שמופיעות בשלט כי השבלונה שנוצרת בהדפסה היא רב פעמית (לפחות לשלט הזה) ואפשר להשתמש בכל אות כמה פעמים. 

בדרך כלל אני סופרת כמה אותיות אני צריכה מכל אות, וכשאני מציירת על הבד אני מוחקת את האותיות שעשיתי כבר כדי לא להתבלבל. כפי שאתם רואים כאן בתמונה האותיות צמודות אחת לשניה. זה התאפשר כי בחרתי בפונט שהוא מרובע יחסית, ואז אפשר לחתוך עם הגלגלת בקלות את כל הפסים. כשיש פונט יותר עגול אין מנוס וחייבים להשתמש במספרים כדי לגזור את הכל בצורה שווה. 

הבד עצמו מכוסה בשכבה אחת של פליזלין נייר, שזה חומר שנראה קצת כמו אלבד ויש לו צד אחד מבריק (שזה הדבק) וצד אחד מט, את ההדבקה של הפליזלין הזה עושים בעזרת גיהוץ. כדי להגיע למצב שכל הפליזלין מודבק כמו שצריך, כדאי להניח את המגהץ לכמה שניות עד שזה נדבק טוב, ואז לעבור לנקודה הבאה. בניגוד לגיהוץ רגיל שמעבירים את המגהץ הלוך וחזור על הגיהוץ. 

כדאי גם לשים מעל הפליזלין חתיכת בד נוספת כי אי אפשר לגהץ ישירות על הפליזלין, ועדיף לגהץ כשהבד הפוך על הקרש גיהוץ שלא יתלכלך במהלך הגיהוץ. 

הבד העליון מגן גם מכתמי שריפה, שלפעמים קורים כשמגהצים בצורה הזאת. (של הנחה של המגהץ לכמה שניות ואז מעבר לנקודה חדשה.).

חיתוך האותיות לשלט

אחרי שגומרים לחתוך את האותיות,

מניחים אותם על הבד ומסדרים אותם כך שהכל יהיה מאוזן על הבד. 

לפעמים אני מחזקת הכל בסיכות לפני שאני הולכת לתפור, לפעמים אני משתמשת בפליזלין דו צדדי (הוא קצת יותר יקר) והפעם פשוט השתמשתי בדבק בדים והדבקתי את האותיות בכמה נקודות. 

יש כאלו שמסתדרים עם פלזלין דו צדדי וזהו ולא תופרים, אני אישית מעדיפה שלט שיחזיק מעמד לכמה שנים, ולכן אני מעדיפה לתפור מסביב לכל אות. 

מצאתי שהדבר שהכי עובד עבורי זה להשתמש בתפר זיגזג פשוט צפוף וברוחב קטן. פעם ניסיתי כל מיני תכים מעניניים במכונה, אבל כשמדובר על כמות כזאת של אותיות, ובדרך כלל בלחץ של זמן כי עוד רגע סוכות, אז הכי פשוט ללכת על הכי פשוט. 

תפרתי את כל האותיות בבת אחת, לפי רוחב ואורך, כך לא הייתי צריכה לסובב את הבד על כל אות, וזה עבד מהר יותר. 

כשמדובר על בד גדול, מאד קשה לסובב את כל הבד מתחת למכונה על כל סיבוב קטן, ולכן השיטה של תפירה של כל האותיות בקו אחד לרוחב או לאורך, עוזרת מאד בחיסכון בסיבובים האלו, ויותר קל לתפור ככה. 

הוספת הכיתוב על הבד – הדבקה זמנית ותפירה לקיבוע

עוד קצת צבע לשלט 

אחרי שסיימתי עם האותיות, רציתי להוסיף עוד קצת צבע, ומאחר ומדובר על מים, הוספתי מים מתחת לכל האותיות, לא היה לי זמן הפעם לאפליקציה מורכבת כי הייתי חייבת לסיים את זה. אז פשוט חתכתי גלים מבדים שונים בצבע תכלת וכחול.

את הבדים האלו חיברתי בסיכות, כי חלק מהם לא עבדו יפה עם הדבקות. אחרי שחיברתי את הכל עם סיכות, עברתי שוב למכונת התפירה, וגם כאן השתמשתי בתך זיגזג פשוט. אתם יכולים לראות שהבדים קצת מקומטים, זה קרה כי במקרה הזה הם לא היו עשויים כולם מ100% כותנה, וחלק היו בדים אחרים. הבדים האחרים הם אלו שנוצרו בהם גלים. מאחר ומדובר במים, זה דווקא מסתדר, אבל אני בדרך כלל אוהבת שיש לי בדים חלקים ואם אני מחליטה לעשות גלים אז זה בדרך כלל בכוונה, כאן זה לא היה בכוונה, אבל זה בכל זאת יצא נחמד בסוף. 

הוספת ה”מים” – חלקי בד שונים

גימור

לסיום השלט היה צריך לעשות גימור בצדדים, לפעמים בשלטים מהסוג הזה אני תופרת בטנה (תלוי כמה מורכב היה השלט ואם היה לי כח להוסיף בטנה מהצד השני). את הבטנה תופרים לצד השני של הבד, בדרך כלל בד אחד בצבע בהיר כלשהו. 

ואחרי שמוסיפים את הבטנה, צריך לסגור, את הקצוות, גם כאן יש שתי אפשרויות. אפשר פשוט לקפל קפל כפול בקצה ולתפור לאורכו. ואפשר גם להשקיע ולהוסיף ביינינג. שזה בעצם אומר שיש חתיכת בד שמסכמת את הקצה ונותנת מסגרת.

בגלל שהשלט הזה היה יחסית פשוט החלטתי להוסיף עוד קצת צבע במסגרת. משהו שיעמוד בניגוד של הכחול של המים, והכתום של האותיות, ולכן לקחתי בד בצבע ירוק זית. שהיה מתאים לדוגמא של אחד מהבדים שהיה על המים. 

חתכתי רצועות ארוכות של בד ברוחב של 3.5 אינצ’ (פשוט הסרגל והמשטח חיתוך שלי עובדים על אינצ’ים) זה היה רוחב טוב. 

קודם תפרתי את הרצועה לצד אחד של הבד, (החלק הקידמי של השלט) ממש בקצה. 

תפירת הקצה מצד אחד

אחר כך קיפלתי את הבד מהצד השני

קיפול הקצה משני הצדדים לפני תפירה

ולבסוף תפרתי תפר ישר על הצד החיצוני של השלט בצבע שהשתלב יחסית עם הבד הזה, כדי שלא יבלוט יותר מדי. 

וזהו, השלט מוכן, נשאר רק לגהץ ולתלות. מאחר והוא כבר לא אצלי כי העברתי אותו לאמא שלי, היא כבר תצטרך להוסיף את השלב האחרון של הגיהוץ. 

קחי מתנה!

מתנה ממני!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *